Ontdek Theaters

Ontdek theaters in één oogopslag 

De spots gaan weer aan, het doek weer open en de loper wordt extra ver uitgerold. De theaters in Zuidoost-Brabant staan te popelen om weer bezoekers te ontvangen. Met een splinternieuw programma in elk theater valt er vanaf september voor iedereen wat te ontdekken! 

In één oogopslag alle theatervoorstellingen in de regio op een rijtje. Dat is het resultaat van de gezamenlijke campagne van vijf Zuidoost-Brabantse theaters. Op de website ontdektheaters.nl bundelen zij de agenda’s voor aankomend theaterseizoen.  

Samenwerken
De gezamenlijke website is het startpunt van een nauw samenwerkingsverband tussen Parktheater Eindhoven, Het Speelhuis in Helmond, De Kattendans in Bergeijk, De Schalm in Veldhoven en De Hofnar in Valkenswaard. ,,Door onze krachten te bundelen, hopen we samen meer te bereiken. Zo zetten we bijvoorbeeld in op het aantrekken van een diverser publiek”, aldus Paul L’Herminez, directeur van De Hofnar. 

Ook op andere vlakken worden de handen ineengeslagen. Op het gebied van programmering, marketing, educatie en personeel wordt geprobeerd elkaar te versterken. ,,We zien elkaar niet als concurrenten, maar als collega’s.’’ Belangrijk daarbij blijft wel de eigen identiteit van elk theater. 

Gebundelde agenda’s
Ontdektheaters.nl is het eerste zichtbare resultaat van de al eerder aangekondigde Brabantse samenwerking. De komende tijd wordt het platform zowel on- als offline onder de aandacht gebracht. ,,We willen graag laten zien wat er komend seizoen allemaal te ontdekken valt in onze theaters. Een onbezorgde avond uit, zoals je gewend bent, maar dan onder andere in een wat intiemere setting.’’ 

Vanaf zaterdag 29 augustus is bij alle vijf de theaters de kaartverkoop voor het nieuwe theaterprogramma gestart. Kaarten zijn te bestellen via ontdektheaters.nl en via de eigen websites van elk theater. L’Herminez: ,,We kijken er enorm naar uit om iedereen weer te verwelkomen. Het belooft een mooi seizoen te worden.’’