Wonka voor Kids - Zinderella

Wonka Podia organiseren eerste Wonka Theater Experience voor kinderen uit de regio

Op donderdagmiddag 10 maart aanstaande organiseren Wonka Podia – een samenwerkingsverband van zes podia uit de Brainportregio – de eerste Wonka Theater Experience voor kinderen. Een laagdrempelige en complete theatermiddag, waarbij vervoer van en naar het theater is inbegrepen. Na een feestelijk ontvangst in het Parktheater in Eindhoven maken de kinderen (10-12 jaar) aldaar de zinderende dans- en muziekvoorstelling Zinderella mee.

Elk kind naar het theater

Wonka Podia hebben als missie om theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Kinderen hebben hierbij speciale aandacht, ze zijn immers de bezoekers van de toekomst. Een fantastische theaterervaring brengt een kind veel meer dan alleen een leuke middag. Theater ontroert, ontspant, zet aan het denken, confronteert, zorgt voor anders leren kijken. Wonka Podia gunnen dit elk kind en daarom organiseren zij gezamenlijk laagdrempelige Theater Experiences voor Kids. Complete theatermiddagen met een zo laag mogelijke toegangsprijs. In het 'eigen' theater om de hoek en/of in een ander Wonka theater. In samenwerking met onder meer cultuurcoaches en andere cultuurcontactpersonen wordt dit buitenschoolse aanbod verspreid via basisscholen in en rondom gemeenten van Wonka Podia.

Vervoer
Onder begeleiding van theatermedewerkers gaan kinderen (leeftijd 10 t/m 12 jaar) vanaf een opstappunt in de regio per bus naar het Parktheater. Er zijn 4 opstappunten: Basisschool de Regenboog in Bergeijk, Zwembad de Wedert in Valkenswaard, Theater de Schalm in Veldhoven en De Cacaofabriek in Helmond. Bij het reserveren van de theatermiddag wordt direct het opstappunt gekozen, zodat in beeld is wie met welke bus meekomt. Na afloop van de voorstelling gaan de kinderen met de bus weer terug naar hun opstappunt.

Let op: deze actie is alleen geldig voor kinderen. Lijkt het jou als ouder ook leuk om deze show bij te wonen samen met je kind? Dat kan dezelfde avond of een dag later wanneer de reguliere shows plaatsvinden. Kaarten kopen kan via deze link

Over de voorstelling
Zinderella gaat over je lijf en over alle eisen die jij en de hele wereld eraan stellen. Te klein, te dik, te grijs, radeloos word je ervan. En intussen moet je maar gewoon geduldig zijn, tot je erachter komt wie je echt zou willen zijn. In een sprookjesachtige fysieke show met veertien jonge en minder jonge lijven bevrijden we onszelf uit onze grijze keukens. We openen wild dansend het bal, gunnen je een inkijkje in onze backstage ruimte, waar onzekerheid, pukkels en angst voor je blote lijf niet langer verborgen blijven onder een mooie jurk. 

Over Wonka Podia
Wonka Podia is een intensief samenwerkingsverband van zes podia uit de Brainportregio: De Cacaofabriek & Het Speelhuis in Helmond, Parktheater Eindhoven, Theater de Schalm Veldhoven, Theater de Hofnar Valkenswaard en Theater de Kattendans Bergeijk. Zij vinden elkaar in overkoepelende thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie. Door samen te werken, creëren ze meer impact en kunnen ze meer betekenen voor de Brainportregio; ons werkgebied. Wonka Podia is tevens één van de Regiodeals van Brainport Development.

Reserveren
De toegangsprijs per kind is € 9,-. Alle reserveerinfo is te vinden via deze link. Bekijk hier de flyer voor regio Bergeijk.