Bram Moszkowicz
Locatie:
Theaterzaal
Datum:
di 21-7-2020
Aanvang:
21:00 uur
Genre:
Verteltheater
Entree:
€ 19,50
Bestel

Bram Moszkowicz

Aan tafel met Bram Moszkowicz

De levenslessen van Bram Moszkowicz. Hij gold ooit als de meest populaire en charismatische strafadvocaat van Nederland, viel diep na de schrapping door het Hof van Discipline, maar richtte zich op en ziet tegenwoordig weer de zonzijde van het leven. In Bergeijk vertelt de mediagenieke jurist aan de hand van presentator Eddy van der Ley over pieken, dalen, levenslessen en ondernemerschap.

Hij was het zondagskind van de Nederlandse strafadvocatuur. Bestierde als ondernemer een succesvol advocatenkantoor aan de Amsterdamse Herengracht. Had cliënten als PVV-leider Geert Wilders, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra, criminelen als Heineken-ontvoerders Cor van Hout (eveneens vermoord) en Willem Holleeder, maar ook pakweg celeb Patty Brard en topvoetballer Robin van Persie.

Moszkowicz, telg uit een fameus Maastrichts advocatengeslacht, wist veel zaken te winnen, op grond van zijn grote verbale kwaliteiten en dito overredingskracht. Hij was ook omstreden. Het dansje dat hij met de Surinaamse legerleider Desi Bouterse opvoerde in een hotel in Paramaribo, viel niet bij iedereen in goede aarde. En dat hij zowel Willem Endstra als Willem Holleeder (diens vermeende afperser) verdedigde, leidde tot hevige kritiek en een klacht van de familie van vastgoedmagnaat Endstra. Het verleidde de toenmalige Quote-hoofdredacteur Jort Kelder ertoe Moszkowicz af te schilderen als ‘maffiamaatje’. In 2007 stopte de in Amsterdam zetelende strafadvocaat met de verdediging van Holleeder.

In de jaren erna boekte hij nog tal van successen. Zo wist Moszkowicz in 2011 PVV-leider Geert Wilders te vrijwaren van strafvervolging wegens haat zaaien en discriminatie. In dit proces wraakte hij met succes de rechtbank van Amsterdam.

De keerzijde van het succes diende zich een jaar later aan. De Raad van Discipline sprak uit dat Moszkowicz uit zijn ambt diende te worden ontheven, een eis die in 2013 door het Hof van Discipline werd bevestigd.

Moszkowicz leek genadeloos van zijn voetstuk te tuimelen, maar hij zat niet bij de pakken neer. Hij is nog steeds veelgevraagd spreker op de Nederlandse tv én op bijeenkomsten in den lande. Zo ook in Bergeijk. De ex-topadvocaat vertelt, aan de hand van interviewer Eddy van der Ley, over facetten als veerkracht en het overwinnen van tegenslagen. Hoe gaat hij daar mee om? Welke levenslessen heeft hij uit de voorbije, turbulente periode getrokken? Verder kan het publiek zich volop in het gesprek mengen. Moszkowicz, die een terugkeer als advocaat onlangs geblokkeerd zag, beantwoordt zonder remmingen vragen van de aanwezigen.

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten.

We attenderen je erop dat elke voorstelling maatwerk is. Bijvoorbeeld de duur, aanvangstijden en entreeprijzen kunnen per voorstelling verschillen. Het is uitsluitend mogelijk via onze website www.kattendans.nl kaarten te reserveren. Wij verzoeken je de kaarten ook direct online te betalen. Dit is namelijk de meest hygiënische en veilige manier.

Per 1 juli mogen wij 100 bezoekers toelaten in de zaal. De zitplaatsen zullen gerealiseerd worden door middel van een stellage met balustrade die geplaatst wordt in de zaal. Hierdoor kan er mogelijk iets minder zicht zijn op het toneel. Eén bankstel biedt plaats aan maximaal twee personen. Ticketverkoop is ongeplaceerd. Mocht je last hebben van hoogtevrees kun je contact opnemen met ons via
info@kattendans.nl. Na het doen van een reservering ontvang je een bevestigingsmail met het e-ticket en meer informatie over je bezoek.

Helaas is niet mogelijk om vanuit België kaarten via onze website te reserveren en te betalen. Woon je in België en wil je graag kaarten reserveren? Dit kan dan door een e-mail te sturen met je bestelling naar info@kattendans.nl. Excuses voor het ongemak.