Novastar
Locatie:
Theaterzaal
Datum:
vr 1-5-2020
Aanvang:
20:15 uur
Genre:
Muziek
Entree:
€ 25,00
Binnenkort

Novastar

Word's out

Prachtige melodieën vullen de zaal, op het podium staat een vleugel en een halve cirkel gitaren. In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie.

Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn
er genoeg: ‘Mars Needs Woman’, ‘Because’, ‘Cruel Heart’, ‘Lost & Blown Away’, ‘The Best is Yet to Come’ en natuurlijk de bloedmooie klassieker ‘Wrong’.

In het najaar van 2018 verscheen ‘In The Cold Light of Monday’. De herfst en winter waarin de plaat in
Brighton werd opgenomen schemeren duidelijk door in songs die warmte, tederheid en artistieke
vrijheid uitstralen. Nieuwe singles als ‘Holly’, ‘Cruel Heart’ en Word’s Out’ zijn instant herkenbaar als
grote Novastar. Na een uitgebreide clubtour en festivalzomer met band gaat Joost Zweegers nu terug
naar zijn roots.

Solo spelen is wat hij het liefste doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Door de eerlijkheid en naaktheid komen de nummers helemaal tot hun recht. Zo werden ze ook geschreven, meestal in het diepst van de nacht.

Novastar neemt gedurende de hele theatertour een fantastische support act mee. Zangeres Geike Arnaert betreedt samen met hem de Nederlandse theaterpodia en zal de avond openen.

Voorprogramma Geike Arnaert
Tien jaar lang was Geike het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos ze voor een solocarrière. We kennen haar allemaal van de monsterhit ‘Zoutelande’ waarmee ze in 2017 samen met de band BLØF lange tijd zowel in Nederland als België de hitlijsten domineerde. Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die uiteindelijk terechtkwamen bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle. Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau. ort act mee. Zangeres Geike Arnaert betreedt samen met hem de Nederlandse theaterpodia en zal de avond openen.

Voorprogramma Geike Arnaert
Tien jaar lang was Geike het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos ze voor een solocarrière. We kennen haar allemaal van de monsterhit ‘Zoutelande’ waarmee ze in 2017 samen met de band BLØF lange tijd zowel in Nederland als België de hitlijsten domineerde. Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die uiteindelijk terechtkwamen bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle. Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau.