Afslag Eindhoven

Naar de overkant van de nacht

Toneel

◆◆◆
do 20 okt ‘22 ◆ 20:30 uur
20:30
Multifesta
tickets
€ 19,50
vr 21 okt ‘22 ◆ 20:30 uur
20:30
Multifesta
tickets
€ 19,50

In een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de 40-jarige stratenmaker Ralf zijn leven op de rails te krijgen, of juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert carnaval in Venlo.

Voor het eerst sinds vijf jaar is hij weg van huis, weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara. Wat leert hij in die vloeibare nacht van saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest in de hoop gelouterd weer boven water te komen.   

Afslag Eindhoven komt met een ontroerende en pakkende voorstelling, die de diepere laag van carnaval blootlegt: een fysiek bezinningsritueel. ‘Naar de overkant van de nacht’ is een monoloog geschreven door Frans Pollux, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen (bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011).

De pers over deze voorstelling:
Kiki van Aubel, Radio L1: “Dit moeten echt veel mensen zien, of je nu van carnaval houdt of niet.”

Deze voorstelling vindt plaats in de Multifesta. De kaartverkoop in deze zaal is ongeplaceerd wat inhoudt dat er geen vaste plaatsen en stoelnummers zijn. Je kunt deze avond zelf een plaats uitkiezen.

Credits:
Fotograaf: Paul Beekhuis
Regie: Gerrie Fiers
Tekstbewerking: Frans Pollux
Spel: Peter Vandemeulebroecke, Romy Beun
Vormgeving: Mayke Muller
Decorbouw: Simon Haen
Sounddesign: Rob Geboers
Dramaturgie: Cecile Brommer
Artistieke ondersteuning: Yvonne van Beukering
Zakelijke leiding: Isabelle Savelkoul
Productie: `n More
Ondersteuning marketing & productie: Rob van Kaam
Ontwerp: Marc Koppen