Amsterdams Kleinkunst Festival

AKF Halvefinalistentournee 2024

Cabaret

◆◆◆

Drie zinderende voorrondes hebben ze inmiddels doorstaan. Met gepaste trots presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2024.

Tijdens de halvefinalistentournee bestormen de cabaret-, kleinkunst- en taalkunsttalenten het land om zichzelf aan het brede publiek te presenteren en bereiden ze zich voor op de finales in De Kleine Komedie.

In samenwerking met een professionele regisseur die past bij het type maker, krijgen ze de ruimte om hun programma aan te scherpen, bij te schaven, te toetsen en te raffineren. Daarnaast volgen de zes makers het Keep an Eye Masterclasses programma en krijgen ze les van gevestigde namen uit het theatervak. Wie schopt het uiteindelijk tot de finale en mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? De drie finalisten die bij ons zullen spelen zijn inmiddels bekend:

  • Levy
  • Paddy en de tijdgenoten
  • Oscar Smit

Verrassingen gegarandeerd, experimenten getolereerd, wie een bezoek brengt aan het AKF krijgt zonder twijfel een avontuurlijke theateravond gepresenteerd!

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, n00b en Valentina Tóth.

Hieronder wat meer info over de finalisten.
Levy
Levy Geernaert (1999) is geboren en getogen in Vlissingen. Na zijn geboorte was hij een tijdje een baby en is daarna doorgestroomd naar de peuterspeelzaal. Na twee jaar mocht hij naar de basisschool die hij ook succesvol heeft doorlopen. Dit is de plek waar hij naar eigen zeggen “lezen en schrijven” heeft geleerd. Op zijn 17e vertrok Levy naar Rotterdam om te studeren aan de mbo Theaterschool. Inmiddels studeert hij aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

“Weet je, ik heb geen idee wat ik jullie precies moet zeggen, maar ik weet wel wat mij troost:”

Ongelofelijk onbedreven
Komt de mens bij het eindpunt aan
Hoeveel dagen hem zijn gegeven
Hoeveel jaren om te bestaan
Nooit genoeg om te leren leven
Of te leren om dood te gaan

  • Jules de Corte

Paddy en de tijdgenoten
Zeit ist eine Illusion is een compacte en eigentijdse revue, geschreven door Paddy Schleidt. Als publiek neem je voor even een kijkje in het drukke leven van Paddy, waar prikkels de norm zijn en de manier waarop we tijd ervaren impact heeft op ons dagelijks bestaan. Een humoristische, verwarrende en vooral muzikale verkenning. Paddy en haar “tijdgenoten”, bestaande uit Myrthe, Amélie en Danielle, brengen niet alleen sketches, maar presenteren je ook een gevarieerd muzikaal repertoire, van pop ballads tot kleinkunst, cabaret en zelfs een vierstemmig gospelnummer over de 5e dimensie. De betekenis van tijd staat hier overal centraal. Maar wat als blijkt dat tijd slechts een illusie is.

Paddy (1998) is zangeres, actrice en theatermaker en is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater, Codarts Hogeschool voor de Kunsten (ze speelde eerder in o.a. Dagboek van een Herdershond, ‘Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa’, verschillende producties bij het Wilminktheater). Tijdgenoten: Myrthe van der Vuurst de Vries (2000, speelde eerder in o.a. Snowponies – De Alex Klaasen Revue’ verschillende voorstellingen i.s.m. Kiki Jaski en Jan Groenteman, What Ever Happened To Mr. Pete?) Amelie Ackx (1999, speelde eerder in o.a. Spaghettirellen, AQUEERIUS en verschillende producties bij het Wilminktheater) Daniëlle Deddens (2000, speelde eerder in o.a. Artist in Residence bij Karavaan, Hendrik Groen – Opgewekt naar de Eindstreep, Solitude Hotel).

Oscar Smit
Starter (m/v, meervoud starters): iemand die ergens aan begint.

Oscar is een ‘starter’, maar vooralsnog start er vrij weinig.
Na ruim tien jaar op kamers, wil Oscar wel een keer op zichzelf wonen.
Starter is een programma dat volledig gaat over de woningmarkt.
Over makelaars en daklozen.
Over vraag en over aanbod.

Oscar Smit (1993) is een Utrechtse comedian en jurist. Hij is o.a. vast lid van het Comedyhuis in Utrecht en schreef mee aan het programma Plakshot (VPRO).