André het astronautje ◆ 4+

door Klein Amsterdam Producties

Jeugdtheater

◆◆◆
zo 11 mei ‘2515:00 uur
15:00
Theaterzaal
tickets
€ 12,50

  Bij de Kattendans zijn vrijwel alle jeugdtheatervoorstellingen gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Meer informatie hierover en de voorwaarden vind je hier.

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In ‘André het astronautje’ onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij is druk in de weer op aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi. De jongen bouwt en repareert en zo reist hij uiteindelijk met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onderzoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

  In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek ‘André het astronautje’, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

  De voorstelling is nu ook te boeken in het Oekraïens. Lees hier meer.

  Credits
  Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
  Duur: 45 minuten
  Spel: Lieke Witteveen
  Regie: Albert Klein Kranenburg
  Concept: Albert Klein Kranenburg en Christian van Eijkelenburg
  Muziek: Daan van West
  Voice-over: André Kuipers
  Decor: Gunilla Andersson
  Kostuum: Anita Bossinade
  Producent: Klein Amsterdam Producties
  Illustraties: Paco Vink, Spaceplays BV
  Met dank aan Kickstart Cultuurfonds