Andries Tunru

Marmer

Cabaret

◆◆◆
za 4 mei ‘2420:15 uur
20:15
Theaterzaal
tickets
€ 20,00
  • 3x theater voor € 33,-

De voorstelling valt binnen de actie '3x theater voor € 33,-'. Wil je hier gebruik van maken? Bestel dan kaarten via deze pagina waar uitgelegd staat hoe je dit pakket kunt bestellen.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg, en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Over Andries Tunru:
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via ‘Lingo’, ‘Dumpert’ en ‘De Slimste Mens’. Hij is lid van het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’ (NPO Radio 2) en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s ‘Vlees, vis, wal en schip’ en ‘In Theorie’ werden lovend ontvangen door pers en publiek. In februari 2021 werd hij VIVA’s Leuke Man van de Maand. Vlak erna ging het blad failliet.

De pers eerder over Andries:

  • Het Friesch Dagblad: “Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”
  • NRC (recensie ‘in Theorie’) ★★★★: “Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer.”
  • iLoveTheater ★★★★★: “Andries Tunru maakt hoge verwachtingen waar.”

Credits:
Tekst en spel: Andries Tunru
Impresariaat: Bos Theaterproducties
Techniek: Mike Lathouwers en Niels Boswinkel
Fotografie: Anne van Zantwijk