Anneke van Giersbergen

Heavy strings

Muziek

◆◆◆
wo 30 okt ‘2420:15 uur
20:15
Theaterzaal
tickets
€ 27,50

  Via haar oudere broer leerde Anneke van Giersbergen stevige muziek kennen en dat voelde voor de piepjonge zangeres meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren.

  De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk Mastodon, ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

  Muzikanten
  Zang: Anneke van Giersbergen
  Piano: Ruud Peeters
  Viool: Joanna Czaj
  Viool: Ewelina Peeters
  Altviool: Paloma Ortas
  Cello: Stanislav Degtyarev

  Over Anneke van Giersbergen
  Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar stem in de attractie Baron 1898 (Efteling).

  In 2019 werd Anneke onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland. Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum ‘The Darkest Skies Are The Brightest’. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma ‘Beste Zangers’, waarin ze veel indruk maakte met haar interpretaties van de nummers. Met haar ode aan Kate Bush toerde ze in 2022 en 2023 uiterst succesvol langs de Nederlandse theaters. Trouw gaf het programma maar liefst vier sterren.

  Credits
  Fotograaf: Bullet-Ray