De monteur en het meisje 6+

Gratis wijkvoorstelling

Jeugdtheater

◆◆◆

Gratis buitenvoorstelling waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden.

Wonka Podia brengt gedurende negen weken theater naar de basisscholen in Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Valkenswaard en Bergeijk. In die periode speelt Jeugdtheater Wildpark op tientallen schoolpleinen de voorstelling ‘DE MONTEUR EN HET MEISJE’. En dat maar liefst vijfenvijftig keer voor circa 250 klassen (groep 5 en 6) van zo’n 100 basisscholen. Een gigantisch educatietheaterproject als cadeau voor de regio. De schoolvoorstellingen duren tot en met 7 juli. In de week daarna is de voorstelling nog één keer in elke gemeente op een openbare buitenlocatie te zien. in Bergeijk vindt deze voorstelling plaats op het grasveld achter ons theater. Iedereen is van harte uitgenodigd om dan gratis de voorstelling te komen bekijken.

‘DE MONTEUR EN HET MEISJE' (6+) is de eerste buiten jeugdtheatervoorstelling van Wildpark. Een theatervoorstelling met live muziek geïnspireerd op het met zilveren griffel bekroonde boek: Het Gelukkige Eiland door M. Törnqvist.

Met als decorstuk een Peugeot 205 zijn we getuige van de zoektocht van een dapper meisje dat op zoek is naar het eiland van geluk. Ze strandt met autopech langs de kant van de weg. Terwijl een uit het niets opdoemende monteur de rokende auto aan de praat probeert te krijgen, reist het meisje in haar kleurrijke fantasie af naar drie eilanden waar zij verschillende personages ontmoet; het eiland van diepe gedachten, het eiland van samen sterk en het eiland van altijd feest. En elk van deze eilanden lijken op het eerste oog wel het gelukkigste eiland te zijn, maar elk eiland heeft ook wel weer zijn nadelen. Want hoe zou het zijn als het altijd feest is? Of als je altijd alles samendoet? Of als je altijd met je neus in de boeken zit? En is het geluk niet dichterbij huis dan je denkt misschien?

De monteur en het meisje is een kortstondige Odyssee, een roadtrip voor kleine helden vanaf 6 jaar. Met je haren wapperend in de wind ga je samen met het meisje op reis naar nieuwe en onbekende werelden.

De regie is in handen van jonge theatermaker Luka Kooijmans die met 'DE MONTEUR EN HET MEISJE’ haar debuut bij Wildpark maakt. Luka studeerde in 2013 af aan de Academie voor theater in Tilburg. Luka is regelmatig betrokken als maker bij de zomerweiland projecten van Wildpark.