Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen

De zus van Frida Kahlo

Muziektheater

◆◆◆
za 13 mei ‘23 ◆ 20:15 uur
20:15
theaterzaal
tickets
€ 22,50

EEN MUZIKALE MEXICOSHOW!
De nieuwe familievoorstelling van Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

Muziekensemble SeaSession, theatermaker Servaes Nelissen en regisseur Marijn van der Jagt maken deze bruisende muziektheatervoorstelling. Met opwindende livemuziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een bonte verzameling poppenfiguren. De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. In Mexico zijn de mensen namelijk niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd.

Frida zelf over de voorstelling: “Heel fijn dat het eens niet over mij gaat. Sinds mijn dood heb ik geen dag rust gekend. Steeds verschijnt er weer een boek over mij, een musical of ballet. Mijn laatste woorden in mijn dagboek, “Ik hoop nooit meer terug te keren” waren toch duidelijk lijkt me. Dus ik ben heel blij dat Frederik en zijn orkest nu eens mijn zus in het zonnetje zetten. Want niemand weet meer hoe fantastisch zij was.”

De zus van Frida Kahlo is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal, op weg naar het slotakkoord in hun samenwerking. In de voorbereidingen van hun Mexicaanse concert belandt Frederik in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood. Daar ontmoet hij de geheimzinnige Christina Kahlo. Tegen het einde bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola én…. een gastoptreden van Frida zelf! Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek!

‘De opvolger van Circus Charms is opnieuw een feest van muziek, theater en film.’

Credits:
Concept: Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen
Tekst/spel/poppen/decor: Servaes Nelissen
Animatiefilm/VJ: Sjeng Schupp
Techniek/spel: Nick Bos
Licht: Floriaan Ganzevoort
Kostuums: Lynne Leegte
Geluid: Jurre Wieman
Eindregie: Marijn van der Jagt
Viool: Marijke van Kooten
Cello: Anneke Janssen
Fluit: Ingrid Geerlings
Hobo: Evert Weidner
Klarinet: Pierre Woudenberg
Trompet, hoorn: Sergei Dovgaliouk
Contrabas: Quirijn van Regteren Altena
Zang en slagwerk: Pepe Garcia
Piano: Pauline Post
Mexicaanse volksmuziek: Silvestre Revueltas, Carlos Chávez, Conlon Nancarrow, Manuel Ponce
Arrangementen: Pepe Garcia, Pauline Post