Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen

De zus van Frida Kahlo

Muziektheater

◆◆◆
za 13 mei ‘23 ◆ 20:15 uur
20:15
theaterzaal
tickets
€ 22,50

Seasession, Servaes Nelissen en Pieter Kramer met een muzikale Mexicoshow!

Muziekensemble Seasession, theatermaker Servaes Nelissen en regisseur Pieter Kramer maken deze bruisende muziektheatervoorstelling. Met opwindende livemuziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een bonte verzameling poppenfiguren. De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. In Mexico zijn de mensen namelijk niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd.

‘De zus van Frida Kahlo’ is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianolacomponist Conlon Nancarrow weer tot leven. We zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals.

Een bonte variétévoorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering…. met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten. In navolging van SeaSessions familievoorstelling ‘Circus Charms’, gemaakt met René en Frank Groothof, is deze voorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theater en film.

Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!

Credits:
Concept: Ensemble SeaSession en Servaes Nelissen
Regie: Marijn van der Jagt
Muziek/spel: 9 musici Ensemble SeaSession
Poppen/spel: Servaes Nelissen
Animatiefilm/VJ: Sjeng Schupp
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Co-productie: Feikes Huis