HNTjong

STOM

Jeugdtheater

◆◆◆

Een muzikale voorstelling over Ziggy en zijn zwijgend protest.

‘STOM’ is een voorstelling met heel veel muziek, best wel grappige figuren en een behoorlijk bijdehante hoofdpersoon. Voor iedereen die er af en toe helemaal klaar mee is.

Er is iets mis met Ziggy. Ze praat niet meer. Niks. Geen woord. En niet dat ze het niet kan. Ze kan hartstikke goed praten, je had haar eens moeten horen. Maar nu dus niks meer.

Waarom? Zegt ze niet.
Hoe lang nog? Zegt ze ook niet.

Intussen gaat ze gewoon naar school, feestjes, muziekles, maar helemaal stil. Hoe heb je een gesprek met iemand die niks terug zegt? Is het dapper of loopt ze aandacht te trekken? Heeft ze een zeldzame ziekte? Heeft ze iets vreselijks meegemaakt? Of moet ze gewoon een beetje normaal doen. Haar vrienden, haar ouders, de psycholoog waar ze verplicht naartoe moet, nouja, eigenlijk iedereen heeft er iets over te zeggen. Maar Ziggy niet. Die zwijgt. Ook als haar ouders wanhopig worden, ook als haar vrienden geen zin meer hebben om iets met haar te doen. Wat als Ziggy helemaal niet meer wil meedoen?

Het Nationaal Theater Jong is een BIS gezelschap. Dit zijn rijksgesubsidieerde jeugdtheatergezelschappen die geweldig mooie producties brengen.

De pers:
“‘Stom’ is een hartverscheurend pleidooi voor het tonen van kwetsbaarheid” – ★★★★ NRC

“Het slimme script van Casper Vandeputte komt op gezette tijden met een verrassende twist.” ★★★★ Volkskrant

“Het zijn veelomvattende thema’s voor tienplussers, en die behandelt hij met zorg, in eerlijk jeugdtheater dat niets uit de weg gaat, maar altijd ook licht en speels blijft en nergens hoop verliest.”- Theaterkrant

Credits:
Fotograaf: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
Regie: Casper Vandeputte
Muziek: Kaspar Schellingerhout
Spel: Kaspar Schellingerhout, Kirsten Mulder, Sophie Höppener
Decor en lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Leeftijd: 10+

Hier vind je de muziek uit de voorstelling!