Jacques van Gerven

Zottekot

Cabaret

◆◆◆
vr 17 mrt ‘23 ◆ 20:15 uur
20:15
theaterzaal
tickets
€ 16,00

De wereld is een zottekot vol allerhande gekken. Het is tijdsverspilling de ander, maar vooral jezelf serieus te nemen. Dat doet Jacques van Gerven dan ook niet in zijn nieuwe solovoorstelling.

Begeleid door Paul Brugel op accordeon en piano, Louis Baeten op gitaar en Aloys Wetzer op gitaar en mandoline doet Jacques met zang en veel humor een gooi naar een plaats op het ereschavot der dwazen. Plaats 3 of 2, laat staan de allerhoogste trede, zal hij met concurrenten als Poetin, Kim Jong-un en Baudet niet halen, maar dat is ook niet zijn doel. Jacques wil niets meer dan een avond zingen en zottenpraat verkopen in het Brabants, onder het motto: De wereld is een zottekot en wij zijn de gekke Henkies!

JACQUES VAN GERVEN maakte deel uit van cabaretgroep de Sjawi’s, speelde in musicals, bracht een groot aantal cd’s uit, is regisseur, producent, zanger en schrijver van gedichten, liedteksten en toneelstukken. Hij won de Ad de Laat-prijs, een prijs voor degene die die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het Brabantse dialect. In 2020 won hij de Willem Iven-prijs voor het beste korte verhaal in het Brabantse dialect en in 2021 en 2022 werd hij ook winnaar van de schrijverswedstrijd om het beste Brabantse kerstgedicht.