Koor d'Eyckelbergh

Een muzikaal begin van de lente!

Uit de regio

◆◆◆

Gemengd Koor d'Eyckelbergh doet het weer eens anders. Vorig jaar pakten wij groots uit met een door 125 zangers en muzikanten gevuld podium. Dit jaar wat intiemer. Maar daarom niet minder aangenaam! Samen met Houtblaaskwintet Grijs en Kaal zorgen wij voor een warm onthaal voor ons publiek. Afzonderlijk én samen brengen wij veel herkenbare melodieën.

Gemengd Koor d'Eyckelbergh bestaat dit jaar 65 jaar. Een periode om trots op te zijn. Het koor staat onder leiding van Jacques Lemmens en heeft als vaste pianist Jan van Nunen. Licht klassiek is grotendeels het repertoire, maar ook vernieuwing wordt omarmd. Dat laat de samenwerking met het houtblaaskwintet zien.

De oorsprong van Houtblaaskwintet Grijs en Kaal ligt bij het Kempisch Senioren Orkest waarvan de meesten ook lid zijn. Het repertoire bestaat uit originele composities voor houtblaaskwintet, bewerkingen van populaire klassieke muziek van bijvoorbeeld Mozart en Haydn en modernere lichte werkjes zoals polka's, tango's, film- en wereldmuziek.