Maartje en Kine

SNEEUWBEESTEN

Muziektheater

◆◆◆

‘SNEEUWBEESTEN’ is een wervelend midwinterfeest. Het hypermuzikale cabaretduo Maartje & Kine neemt het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten. Overal en nergens strijken ze neer om je te laten horen en zien hoe men daar het feest van het Licht viert. Dit belooft een rijke avond te worden vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én magische sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dit nog niet genoeg is, zal in elke stad het lokale zangkoor het duo vergezellen. Kortom: ‘SNEEUWBEESTEN’ is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen.

Maartje & Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

Je kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire ‘Maartje & Kine Buigen Niet’, over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje & Kine zijn fameus voor hun ‘Miniconcerten voor Alleenstaanden’ en hun optredens bij ‘Khalid & Sophie’, ‘Tijd voor Max’ en ‘Opium’ op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.

‘SNEEUWBEESTEN’ is een voorstelling voor volwassenen maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Samenwerking zanggroep Pur Sangl
Maartje & Kine werkt voor deze voorstelling samen met de Bergeijkse zanggroep Pur Sang. Samen nemen ze het het publiek mee.

“In alle steden of dorpen waar we met 'SNEEUWBEESTEN' komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

De pers over hun vorige voorstellingen:

  • De Telegraaf ★★★★: “Muzikale voorstelling van Maartje & Kine is een klinkend feest”
  • Theaterparadijs ★★★★★: “Anderhalf uur puur genieten”
  • Theaterkrant: ★★★★: “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.”
  • Theaterkrant: ★★★★: “Feestelijk muziekprogramma met prachtige samenzang”
  • Jacques D’Ancona: “Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.”

Credits:
Regie: Titus Tiel Groenestege
Klankbord/tekstbijdrage: Peer Wittenbols
Fotograaf: Corné van der Stelt