Margôt Ros

Brabantse nachten zijn lang

Cabaret

◆◆◆

Een tragikomische avond op de rand van echt gebeurd en absoluut verzonnen. Ik ga voor hilarisch, schrijnend, sprankelend en soms pijnlijk. Feestvieren, maar dan met een brok in je keel. Ik vertel over familieruzies die totaal uit de hand lopen, de ontmaagding met carnaval, troostende worstenbroodjes en andere kroonjuwelen van Brabant. Ook leuk voor mensen van boven de grote rivieren.

In polonaise komen we langs de markante types en goeie anekdotes uit mijn jeugd en 'ons pa' krijgt van mij de terechte hoofdrol. Ik zing vast ook nog een mooi lied. Misschien zingen we wel met z'n allen.

In ‘Brabantse nachten zijn lang’ zie je hoe je tot het allerlaatste moment het leven kan vieren en dat goed sterven echt een kunst is. Het wordt een bonte avond in mijn eentje. Samen met jullie.

Actrice, komediemaker, schrijfster en regisseuse Margôt Ros maakt met ‘Brabantse nachten zijn lang’ haar eerste solovoorstelling. Eerder maakte ze met Maike Meijer tv-programma ‘Toren C’, speelde ze in ‘De vloer op’ en schreef ze samen met Jeroen Kleijne de boeken ‘Hersenschorsing’ en ‘Zeg maar Agaath’.

Credits:
Teksten & spel: Margôt Ros
Regie & tekstbijdragen: Geert Lageveen
Toneelbeeld: Marlies Schot
Muziek: Levi Manner
Bijdrage liedtekst: Jeroen Kleijne
Coproductie Parktheater Eindhoven & Bunker Theaterzaken
Fotograaf scènefoto’s: Vincent van den Hoogen