MINOUX

POW WOW

Special

◆◆◆
vr 13 jan ‘23 ◆ 20:15 uur
20:15
theaterzaal
tickets
€ 22,50

MINOUX organiseert een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat.

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke ontmoeting tussen ouders en kinderen met verschillende culturele achtergronden. De dansende stamvergadering bevraagt hoe wij zorgen voor onze vaders en moeders, vanuit verschillende overtuigingen en tradities.

Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuw gedeelde zingeving, waarin het beste uit verschillende werelden samen wordt gebracht. Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.

‘POW WOW’ is een samenwerking met moeders en dochters Zouhr, Ilham, Hajat, Nezija, Kabora, Alea, Mary, Narine, Carolyn, Stella, Jane, Marina, Parwin, Kolha, Shivana, Bouchra, Kalthoum en natuurlijk moeder Jopie. In Amsterdam wordt o.a. samengewerkt met Het Odensehuis en Wijknetwerken Amsterdam.

Marijn van der Jagt over voorstelling ‘Moeder mag niet dood’ / Groene Amsterdammer, 2019 : “Soms kun je niet alles uitspreken en oplossen. Het enige wat er dan op zit, is je voegen in de dans van het leven. Als je elkaars handen maar blijft vasthouden.”

Credits:
Fotograaf: Karin Jonkers
Artistiek team MINOUX: Minou Bosua, Mijke de Jong, Ireen Kurvers, Bas Kosters