Mohammed Azaay

Jihad van Liefde

Toneel

◆◆◆
do 4 mei ‘23 ◆ 20:15 uur
20:15
theaterzaal
tickets
€ 21,50

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest
Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck

“Omdat jouw verhaal het mijne is.” – Mohamed El Bachiri

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Lees hier een rechtenvrij interview.

Credits:
Fotograaf: Julie Hrudova
Tekst en Bewerking: Sarah Ringoet
Oorspronkelijk script: Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Decor en lichtontwerp: Kouwenhoven&Kranendonk
Met: Mohammed Azaay
Producent: Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Tourneeplanning en publiciteitsmateriaal: Senf Theater, Delft