Mooi voor schut ◆ 7+

Theatergroep Oortwolk

Jeugdtheater

◆◆◆

Deze voorstelling vindt plaats in de Nationale KinderTheaterWeek waardoor jij als bezoeker een cadeautje krijgt!

Over de schijnbewegingen van bange bluffers, schuwe waaghalzen en aarzelende praatjesmakers.

De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor paal! En dan ook nog wind tegen. Hoeveel smoesjes kun je verzinnen om eronderuit te komen? En hoe lang kun je doen alsof je niet bang bent, terwijl je hart zo hard bonkt vanbinnen? Als echte cowboys kijken ze het beest in de bek en duiken ze samen het diepe in.

Een spannende trip dwars door lachwekkende en ontroerende taferelen voor iedereen vanaf 7 jaar oud waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen.

De voorstelling duurt ongeveer 55 minuten inclusief naprogramma.

Quotes:

  • Gwen Sengers, jeugdprogrammering Schouwburg Concertzaal Tilburg: “Een knappe opvolger van Behoorlijk Boos. Julie raken wéér de juiste snaar bij de kijkers.”
  • Jantine Hoekstra, jeugdprogrammering Parktheater Eindhoven: “Wat een fantasierijke voorstelling! Een beeldende, absurdistische én filosofische voorstelling met grappig spel en beweging. Mooi voor schut spreekt ieders verbeelding aan.”
  • Danielle Deleij, coördinator Cultuurplaats Gilze Rijen: “Supertoffe voorstelling! De kinderen zaten er van begin af aan helemaal in. En werden meegenomen in prachtige situaties die zo herkenbaar voor ze zijn en waar je zo faalangstig voor kunt zijn. Niet alleen kinderen, maar iedereen!”
  • Sophie, 8 jaar: “In Mooi voor schut komt alles tot leven.”

Credits:
Spel: Lonne Gosling & Wannes Zeegers
Concept, tekst, regie: Suzanne van der Horst
Bewegingscoach: Tegest Pecht Guido
Decor: Jan Dams
Muziek: Frank Sens
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg (Huis van Zuid)
Productie: Marjolein Buijs
Foto's: Jesse Hanssen
Film: Vincent van der Horst (Pixel Visuals)
Flyer: Esther Seepers & Woody Veeneman

Deze voorstelling vindt plaats in de Nationale KinderTheaterweek
Van 18 t/m 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het Nationaal Theaterweekend openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren. In het hele land zal er van alles voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd worden. We gaan deze week zoveel mogelijk kinderen laten zien hoe leuk en bijzonder een theaterbezoek is. In Nederland zijn namelijk 200.000 tot 300.000 kinderen nog nooit in het theater geweest. Daar willen wij verandering in brengen!

Ter gelegenheid van de Nationale KinderTheaterWeek en de herfstvakantie bieden we vanuit Wonka Podia alle bezoekers van de jeugdvoorstellingen een leuk cadeautje aan. Iedere bezoeker krijgt een exemplaar van ons gloednieuwe Wonka kwartetspel. Hoe leuk is dat?! Zo maken de kids op een laagdrempelige manier kennis met alle aspecten van het theater. Na afloop van de voorstellingen is er ook gratis ranja en wat lekkers in de foyer!