Mooi voor schut ◆ 7+

Theatergroep Oortwolk

Jeugdtheater

◆◆◆
wo 18 okt ‘23 ◆ 14:30 uur
14:30
Theaterzaal
tickets
€ 5,00

Over de schijnbewegingen van bange bluffers, schuwe waaghalzen en aarzelende praatjesmakers.

De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor paal! En dan ook nog wind tegen. Hoeveel smoesjes kun je verzinnen om eronderuit te komen? En hoe lang kun je doen alsof je niet bang bent, terwijl je hart zo hard bonkt vanbinnen? Als echte cowboys kijken ze het beest in de bek en duiken ze samen het diepe in.

Een spannende trip dwars door lachwekkende en ontroerende taferelen voor iedereen vanaf 8 jaar oud waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen.

De voorstelling duurt ongeveer 55 minuten inclusief naprogramma.

Quotes:

  • Gwen Sengers, jeugdprogrammering Schouwburg Concertzaal Tilburg: “Een knappe opvolger van Behoorlijk Boos. Julie raken wéér de juiste snaar bij de kijkers.”
  • Jantine Hoekstra, jeugdprogrammering Parktheater Eindhoven: “Wat een fantasierijke voorstelling! Een beeldende, absurdistische én filosofische voorstelling met grappig spel en beweging. Mooi voor schut spreekt ieders verbeelding aan.”
  • Danielle Deleij, coördinator Cultuurplaats Gilze Rijen: “Supertoffe voorstelling! De kinderen zaten er van begin af aan helemaal in. En werden meegenomen in prachtige situaties die zo herkenbaar voor ze zijn en waar je zo faalangstig voor kunt zijn. Niet alleen kinderen, maar iedereen!”
  • Sophie, 8 jaar: “In Mooi voor schut komt alles tot leven.”

Credits:
Spel: Lonne Gosling & Wannes Zeegers
Concept, tekst, regie: Suzanne van der Horst
Bewegingscoach: Tegest Pecht Guido
Decor: Jan Dams
Muziek: Frank Sens
Educatie advies: Nienke Smit-Zuidweg (Huis van Zuid)
Productie: Marjolein Buijs
Foto's: Jesse Hanssen
Film: Vincent van der Horst (Pixel Visuals)
Flyer: Esther Seepers & Woody Veeneman