Rappe en de Rots ◆ 4+

Jeugdtheater

◆◆◆

Deze voorstelling vindt plaats in de herfstvakantie waardoor jij als bezoeker een cadeautje krijgt!

De wereld staat altijd ‘aan’. Overal gebeurt altijd wel iets. Prikkels wisselen elkaar razendsnel af en voeden de honger naar méér. Zie je wel alles? Mis je niks? Stilstaan is geen optie, want stilstaan is saai. ‘Rappe en de Rots’ is een poëtische voorstelling met poppen en objecten, snelle vragen en langzame antwoorden. Meervoudig Zilveren Krekel-winnaar Marlyn Coetsier gaat op zoek naar de balans tussen rennen, vliegen, alles en helemaal niks. Want ergens in het midden is het fijn vertoeven.

Iedereen noemt hem Rappe want hij haast van hot naar her. Rappe die raast altijd, heel snel en mijlenver. Dag in dag uit en heen en terug, rent razende Rappe vliegensvlug.

“Hoe sneller je gaat hoe meer je ziet. Want als je stil staat dan leef je niet!”

Voor Rappe is rennen het antwoord op alle vragen. Als hij rent, voelt hij zich sterk, komt hij altijd op tijd en kan niemand hem pakken. Daarom blijft hij maar gaan. Honderd keer de wereld rond. Tot hij op een dag, BAM!, tegen Rots aanbotst.

Rots zegt dat je veel meer kunt zien als je stilstaat. Rots zegt dat je dat sneller kunt denken als je het rustiger aan doet. Rots zegt soms ook even helemaal niets.

De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Haast van Stéphane Servant. Dit boek is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

Deze voorstelling vindt plaats in de herfstvakantie
Van 18 t/m 25 oktober 2023 wordt voor het eerst de Nationale KinderTheaterWeek georganiseerd. In navolging van het Nationaal Theaterweekend openen Nederlandse theaters speciaal voor kinderen hun deuren. In het hele land zal er van alles voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd worden. We gaan deze week zoveel mogelijk kinderen laten zien hoe leuk en bijzonder een theaterbezoek is. In Nederland zijn namelijk 200.000 tot 300.000 kinderen nog nooit in het theater geweest. Daar willen wij verandering in brengen!

Ter gelegenheid van de Nationale KinderTheaterWeek en de herfstvakantie bieden we vanuit Wonka Podia alle bezoekers van de jeugdvoorstellingen een leuk cadeautje aan. Iedere bezoeker krijgt een exemplaar van ons gloednieuwe Wonka kwartetspel. Hoe leuk is dat?! Zo maken de kids op een laagdrempelige manier kennis met alle aspecten van het theater. Na afloop van de voorstellingen is er ook gratis ranja en wat lekkers in de foyer!