Rappe en de Rots ◆ 4+

Jeugdtheater

◆◆◆

De wereld staat altijd ‘aan’. Overal gebeurt altijd wel iets. Prikkels wisselen elkaar razendsnel af en voeden de honger naar méér. Zie je wel alles? Mis je niks? Stilstaan is geen optie, want stilstaan is saai. ‘Rappe en de Rots’ is een poëtische voorstelling met poppen en objecten, snelle vragen en langzame antwoorden. Meervoudig Zilveren Krekel-winnaar Marlyn Coetsier gaat op zoek naar de balans tussen rennen, vliegen, alles en helemaal niks. Want ergens in het midden is het fijn vertoeven.

Iedereen noemt hem Rappe want hij haast van hot naar her. Rappe die raast altijd, heel snel en mijlenver. Dag in dag uit en heen en terug, rent razende Rappe vliegensvlug.

“Hoe sneller je gaat hoe meer je ziet. Want als je stil staat dan leef je niet!”

Voor Rappe is rennen het antwoord op alle vragen. Als hij rent, voelt hij zich sterk, komt hij altijd op tijd en kan niemand hem pakken. Daarom blijft hij maar gaan. Honderd keer de wereld rond. Tot hij op een dag, BAM!, tegen Rots aanbotst.

Rots zegt dat je veel meer kunt zien als je stilstaat. Rots zegt dat je dat sneller kunt denken als je het rustiger aan doet. Rots zegt soms ook even helemaal niets.

De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Haast van Stéphane Servant. Dit boek is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.