Robert Jan Stips

RJSOLO

Muziek

◆◆◆

Het is ruim vijftig jaar geleden dat Robert Jan Stips met Supersister naar aanleiding van hun eerste hitsingle 'She Was Naked' op verrassende wijze acte de présence gaf op het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met acts als Golden Earing, Sweet d'Buster, Transister, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk is hij nog steeds actief met Nits.

De belangstelling voor zijn persoon kreeg begin 2019 met de documentaire 'de Tovenaar van de Nederpop' van het 'Uur van de Wolf' een enorme boost, terwijl ook het daar uit voortvloeiende 'Supersister Projekt 2019' een feestelijk succes werd. Begin 2021 verscheen een rijk geïllustreerde, complete biografie van de progressieve nederpoplegende Supersister. Ook in de in 2022 uitgezonden docu ‘De laatste snik’ komt Stips ruim aan het woord.

In 'RJSOLO' speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die ruim vijftig jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke avond zijn 'RJSOLO' weer opnieuw samen. Zo heeft het publiek ook de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de, inmiddels zo'n 400, te spelen songs door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond 'RJSOLO' ook voor hemzelf weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een avond met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog, na vijftig jaar, garant staat voor een avond spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbij vliegt.

Jouw verzoeknummer kun je sturen naar: verzoekjes@stips.net. Één simpele spelregel: Robert Jan moet het ooit een keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben.