Sadettin K & Het Nationale Theater

Citizen K.

Toneel

◆◆◆

De voorstelling ‘Citizen K.’ van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. En nu is ‘Citizen K.’ terug!

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam-Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

In de pers

De Volkskrant *****: “Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.”

TROUW *****: “Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.”
NRC
****: “Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”

Credits:
Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz
Muziek en spel: Kaspar Schellingerhout
Regie en tekst: Casper Vandeputte
Dramaturgie: Liet Lenshoek
Décor: Sacha Zwiers
Kostuums: Lotte Goos
Licht: Gé Wegman
Scènefoto’s: Sanne Peper
Coproductie: Sadettin K en Het Nationale Theater
Fotograaf: Sanne Peper