TERECHT ◆ 14+

door Het Houten Huis

Jeugdtheater

◆◆◆
do 17 okt ‘2419:30 uur
19:30
Theaterzaal
tickets
€ 18,00

  Bij de Kattendans zijn vrijwel alle jeugdtheatervoorstellingen gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Meer informatie hierover en de voorwaarden vind je hier.

  Bruisend multidisciplinair jeugdtheater over gevangen levens door Het Houten Huis, Wabi Sabi Theater en Stichting Herstel & Terugkeer.

  In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank. Hier worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen…

  ‘TERECHT’ is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. Een voorstelling gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen van mensen die zoeken naar een manier om wat kapot is, nieuwe waarde te geven.

  Voor deze voorstelling interviewde theatermaker Maarten Smit van Wabi Sabi Theater verschillende mensen, van daders tot gevangenisdirecteur, over ons strafrechtssysteem. Hij vroeg hen naar de impact van proces, straf, detentie en de terugkeer in de samenleving.

  In de pers

  • De Volkskrant ★★★★: “(...) een beeldende en muzikale collagevoorstelling, waarin humor, ontroering en drama elkaar afwisselen. Mede dankzij de hoogst inclusieve cast worden de meeste zorgverhalen gebracht met een lichte toets.”
   Theaterkrant: “De nieuwe voorstelling van Het Houten Huis, Club Guy & Roni en Plan d- tovert ons een wereld voor waar het feest van de uitzondering gevierd wordt.”
  • Scènes ★★★★★: “Regisseur Elien van den Hoek, maar ook alle andere medemakers van deze voorstelling kunnen niet genoeg geprezen worden voor de delicate balans in deze grote productie. Beperkingen? Zeker. Zielig? Nergens!” “Deze voorstelling maakt zware onderwerpen licht en barst van de levenskracht. Wauw!”
  • Het Parool: “Liefdevol gemaakte prachtvoorstelling.”
  • Friesch Dagblad: “Elien van der Hoek heeft dan ook (weer!) een inhoudsvoorstelling weten te fabriceren die zachtmoedig is, aandoénlijk en innemend. Maar ook gewoon erg leuk.”

  Credits
  Fotograaf: Nichon Glerum
  Concept en regie: Maarten Smit
  Muziek en compositie: Martin Franke
  Dans en spel: Amber Veltman, Juersson Hermanus en Martin Franke
  Tekst: Wessel de Vries en Maarten Smit
  Regieassistent: Bas van Arenthal
  Decor: Douwe Hibma
  Kostuums: Freja Roelofs
  Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
  Techniek: Hanne Bouman
  Dramaturgie: Marc Maris en Elien van den Hoek
  Teaser: Jules van Hulst
  Verdiepingsprogramma: Maartje Keijzer
  Marketing: Wil Hekkers
  Zakelijke leiding: Hans Jansen
  Duur: 1x 70 minuten