The Old Oak

Dinsdagmiddagfilm

Film

◆◆◆
di 12 nov ‘2413:30 uur
13:30
Theaterzaal
tickets
€ 5,00

    Voor de dinsdagmiddagfilms geldt voortaan geplaceerde verkoop. Dit houdt in dat je bij het bestellen van een kaartje direct een stoel reserveert en niet op de dag zelf een plek in de zaal kunt uitkiezen zoals voorheen.

    In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als de pub dan met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Een onwaarschijnlijke vriendschap brengt echter de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

    ‘The Old Oak’ is gemaakt door tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach. Hij levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. Voor deze film werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde.

    Credits
    Regie: Ken Loach
    Met: Dave Turner, Ebla Mari en Claire Rodgerson
    Duur: 113 minuten zonder pauze