algemene informatie

algemene informatie

Hieronder vind je alle algemene informatie over het bestellen van kaarten en jouw bezoek aan ons theater.

Je kunt bij ons op verschillende manieren kaarten bestellen:

Via de website

Via onze website kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week kaarten bestellen. Daarbij kun je zelf je zitplaatsen kiezen op de plattegrond.

Bij de theaterkassa en via e-mail

Tijdens de openingstijden van de theaterkassa is het mogelijk om langs te komen of telefonisch kaarten te reserveren. Wij zijn hiervoor bereikbaar op: 0497-571318 keuze 1. Daarnaast is het mogelijk een mailtje te sturen met je reservering naar info@kattendans.nl.

Theaterzaal
Op onderstaande afbeelding zie je waar het podium zich bevindt in de zaal, zodat je kunt bepalen welke zitplek je voorkeur heeft. Zowel links als rechts van de tribune bevindt zich een ingang van de theaterzaal. Er is een even en een oneven gedeelte m.b.t. stoelnummers dat in het midden van een rij bij elkaar komt.

Voorbeeld: als je zes kaarten reserveert in het midden van de zaal zit je met deze stoelplacering allemaal naast elkaar: stoel 18-20-22-21-19-17. Plaatsen kun je zelf kiezen in het bestelproces.

Multifesta
Naast de theaterzaal beschikken we in het nieuwe gebouw over een multifunctionele zaal, de Multifesta. Een zaal met bar die uitermate geschikt is voor onder andere bandavonden, comedysets en kleine theatervoorstellingen. De kaartverkoop in deze zaal is ongeplaceerd wat inhoudt dat er geen vaste plaatsen en stoelnummers zijn. Je kunt deze avond zelf een plaats uitkiezen.

Openingstijden
Theaterkassa
De theaterkassa is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot en met 19.00 uur en één uur voor aanvang van elke voorstelling.

De Kattendans
De Kattendans is geopend op maandag en dinsdag van 10.00 tot en met 18.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 en met 19.00 uur. Daarnaast zijn wij geopend bij activiteiten, voorstellingen en evenementen. Tijdens feestdagen en vakanties gelden er aangepaste openingstijden.

Feestdagen 2024 waarop we gesloten zijn
Hemelvaart: 9 mei (10 mij zijn wij ook gesloten)
2e Pinksterdag: 20 mei
Kerstmis: 25 en 26 december

Adres
Kattendans
Eerselsedijk 4
5571 CM Bergeijk

Parkeren
Bij de Kattendans is een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Op die parkeerplaats beschikken we ook over invalide parkeerplaatsen.

Routebeschrijving
Auto

Kom je met de auto vanuit de richting Venlo/Maastricht of vanuit de richting ’s-Hertogenbosch/Tilburg dan neem je op de autosnelweg de A2 (E25). Bij het naderen van Eindhoven volg je de borden A67 richting Antwerpen/Eersel (E34). Neem afslag 30 (Eersel) en ga daarna linksaf naar de N397. Op rotonde Het Stuivertje neem je de 2e afslag en blijf je op de N397. Pak bij de volgende rotonde weer de 2e afslag. Dan nader je nog een rotonde waar je de 1e afslag neemt. Dan kom je uit bij weer een rotonde en neem je de 3e afslag naar de Eerselsedijk. Je vervolgt deze weg en vindt de Kattendans vervolgens aan de linkerkant.

Openbaar vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Centraal Station Eindhoven kun je Bergeijk bereiken via buslijn 318 en 18. Stap uit bij de bushaltes ‘Hof’ of ‘Van Beverwijkstraat’. Vanaf hier is het nog enkele minuten lopen naar de Kattendans. Daarnaast rijden tussen Bergeijk en Veldhoven en de Weebosch en Lommel (België) buurtbussen. Plan hier jouw reis.

Theater voor iedereen!
Daarom streven wij ernaar om ons theater zo toegankelijk mogelijk te maken. Theater is niet alleen kijken, maar ook horen, voelen en beleven in elk genre. Samen met de andere theaters van Wonka Podia zijn wij druk bezig om onze podia zo toegankelijk mogelijk te maken voor onder anderen mindervaliden, doven en slechthorenden en voor mensen die blind of slechtziend zijn. Zo kunnen zij ook van de podiumkunst genieten. Hier vind je uitgebreide informatie over onze toegankelijkheid.

Je kunt bij ons op verschillende manieren je betaling voldoen:

  • iDeal
  • (digitaal)tegoed (unieke vouchercode)
  • Cadeaubon Kattendans
  • Nationale Podium Cadeaukaart
  • Nationale Kunst en Cultuur Cadeaukaart
  • Bancontact / Mister Cash (Belgische betalingen)

Het is niet meer mogelijk om bij zowel de kassa als de bar contant te betalen.

In ons nieuwe gebouw is het niet meer mogelijk om contant te betalen. Het is bij zowel de theaterkassa als de bar uitsluitend mogelijk om middels pin te betalen.

Reeds gekochte kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling ingeruild worden. Je kunt kiezen uit een alternatieve voorstelling of een tegoedbon.

Het kan zomaar gebeuren dat je je kaarten verliest. Neem in dat geval contact op met de theaterkassa. Je kunt dan kopiekaarten afhalen. Hiervoor brengen wij € 0,50 per kaart in rekening.

Ben je 65 jaar of ouder of in het bezit van een CJP Cultuurkaart? Dan krijg je op veel voorstellingen bij ons een korting van 10%. Gelieve dit bij het reserveren van de kaarten te vermelden. Dit kun je ook aangeven wanneer je kaarten via de website bestelt.

Een groot aantal voorstellingen uit ons programma kan eenvoudig worden gevolgd door niet-Nederlandstalige bezoekers. Er zijn immers geen woorden nodig om de internationale taal van muziek en dans te kunnen begrijpen! Wanneer dit het geval is, staat dit vermeld bij de specifieke voorstelling.

Ook bij uitverkochte voorstellingen komen op het laatste moment plaatsen vrij. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je je op een wachtlijst laten plaatsen. Neem hiervoor contact op met de theaterkassa.

Wanneer er sprake is van een try-out vind je hiervan een vermelding bij de voorstelling op onze website.

Theaterprogramma’s zijn vaak meerdere seizoenen te zien in het theater. Een reprise houdt in dat de voorstelling al eerder in ons theater te zien is geweest.

Wij willen nadrukkelijk vermelden dat wij geen alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar oud. Bij twijfel kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden.

Maak je middag of avond uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling lekker een hapje eten bij een van de horecagelegenheden in de buurt.

Bezoek je met je kind(eren) een van de kinder-/familievoorstellingen bij ons? Dan is het fijn om te weten dat wij beschikken over stoelverhogers en een verschoonplek. Bij deze voorstellingen staat tevens een minimum leeftijd vermeld.

Mobiele telefoons en theater gaan niet goed samen. Behalve dat telefoons hinderlijk zijn in de zaal, storen de telefoons ook op de zenders van de technische apparatuur. Wij verzoeken je daarom je telefoon uit te schakelen tijdens een voorstelling of evenement.

Onze programmakrant is voor aanvang van het theaterseizoen samengesteld. Het is mogelijk dat er nog wijzigingen plaatsvinden of voorstellingen bijgeboekt worden. Blijf daarom op de hoogte van ons actuele programma via onze website en social media.