Alex Ploeg

Unplugged

Cabaret

◆◆◆
wo 20 nov ‘2420:15 uur
20:15
Theaterzaal
tickets
€ 22,00

  Na twee hilarische shows, een sterrenregen en twee nominaties voor de Neerlands Hoop gaat Alex Ploeg met zijn derde solovoorstelling ‘Unplugged’ terug naar zijn stand-up roots; slechts gewapend met microfoon en gitaar. Dicht bij zichzelf, ongepolijst en zonder franje. Alex steekt overal zijn kop in het zand, behalve in het theater. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

  Pers over zijn vorige voorstelling ‘EGO’

  • Trouw ★★★★: “Met EGO bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker.”
  • De Volkskrant ★★★★: “In zijn tweede voorstelling ‘EGO’ laat hij zien dat hij gegroeid is.”
  • De Telegraaf ★★★★: “Koning van de zelfspot”
  • De Groene Amsterdammer: “Hij creëert niet alleen een gelaagde podiumpersoonlijkheid, maar maakt deze voorstelling ook geschikt voor een breed publiek. ‘EGO’ is grappig en aangrijpend. ”

  Over Alex
  Alex Ploeg (1985) is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain en regelmatig te zien in Toomler. Hij werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent en door NRC als één van de “meest veelbelovende cabaretiers van het decennium”. Alex bedacht en maakte het satirische sketchprogramma ‘Klikbeet’, was te zien in tv-programma’s als ‘Zondag met Lubach’, ‘Dit Was Het Nieuws’ en ‘Last One Laughing’ (LOL) en maakte in 2024 zijn toneeldebuut in het veelgeprezen stuk ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’?

  Credits
  Fotograaf: Mark Engelen