Riethovens Harmonie Corps

Kempisch Slagwerkfestival

Lokaal

◆◆◆

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert het Riethovens Harmonie Corps (RHC) voor de tweede maal het Kempisch Slagwerkfestival.

Na een succesvolle eerste editie in 2019 bieden we met dit gejureerde festival opnieuw het podium aan melodische en niet-melodische slagwerk-/percussiegroepen. Naast de slagwerkgroep van het RHC zijn er zeven andere deelnemers uit de Kempen en omgeving, waarbij de samenstelling van de groep bestaat uit (jong)volwassen muzikanten. Het festival is toegankelijk voor alle divisies. Het optreden van elke slagwerkgroep bestaat uit één of twee beoordeelde werken naar keuze aangevuld met andere muziekwerken. De deelnemer met de hoogste beoordeling van de jury mag zich de winnaar van het Kempisch Slagwerkfestival noemen. Ook dit jaar hebben we weer twee landelijk erkende juryleden bereid gevonden om te zorgen voor deze beoordeling. Kom met hen luisteren hoe de slagwerkgroepen het er vanaf brengen!

Het Kempisch Slagwerkfestival begint om 12.00 uur en de prijsuitreiking zal naar verwachting rond 20.15 uur plaatsvinden. De entree is gratis en het is niet nodig kaarten te reserveren voor deze dag. Op elke heel uur start er een nieuw optreden en kun je de zaal in- of uit. Als het optreden eenmaal gestart is, dan worden de deuren voor de duur van dat optreden gesloten en is het niet meer mogelijk om het optreden bij te wonen.