Ruud Smulders

RUDIVERSUM

Cabaret

◆◆◆
vr 3 nov ‘23 ◆ 20:30 uur
20:30
Multifesta
tickets
€ 17,50

De wereld staat in brand. Pandemieën, klimaatverandering, polarisatie en veel te veel smaken hummus. Ruud geeft je de kans om hieraan te ontsnappen. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het het Rudiversum.

Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen, afgetopt met maar één smaak hummus. Ruud is het publiek altijd een stap voor en speelt met je verwa-lvis. En dat vraagt wat van het publiek. Je kunt meerennen of afhaken. Ruud houdt nergens in.
‘RUDIVERSUM’ is een galactische storm van alle vormen van comedy die passen (maar vooral ook niet passen) in het theater. Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop wisselen elkaar met lichtsnelheid af.

Terwijl we steeds verder afdwalen in de krochten van Ruuds wereld rijst de vraag: wie is Ruud? Wie is die jongen die vlucht van de ene gekte naar de andere?

Over Ruud Smulders:
Ruud breekt door bij het grote publiek met zijn veelbesproken ‘Minuut van Ruud’ in BNNVARA’s talkshow ‘De Vooravond’. Hij is redacteur bij ‘Dit Was Het Nieuws’, krijgt zijn eigen satirische talkshow op Comedy Central getiteld ‘RRIM’ en zijn cabaretdebuut ‘BRUUD’ is de best bekeken Comedy Special van NPO3.

Momenteel steelt hij de show in De Amazon hitshow ‘LOL: Last One Laughing’, presenteert hij het cultprogramma ‘Killer Kamp’, neemt hij de rol over van Tygo Gernandt in ‘Flikken Maastricht’ en is hij wekelijks te horen als vaste comedian van het cabaretteam bij ‘Spijkers met Koppen’.

Ruud bereikt naast het vaste theaterpubliek een geheel nieuwe generatie door zijn samenwerking met o.a. Youtuber Dylan Haegens (2miljoen subscribers) en zijn Tiktok-account met 43.000 volgers.
De pers over Ruud:

  • Theaterkrant: “Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren.”
  • GeenStijl: “Bij ons liepen de tranen over de wangen”
  • BNNVARA: “‘BRUUD’ Best bekeken comedy debuut”

Credits:
Fotograaf: Thomas de Wit en Jeroen Kolkman