Valentina Tóth

Wildbloei

Cabaret

◆◆◆
vr 8 dec ‘2320:30 uur
20:30
Multifesta
laatste tickets
€ 17,50
  • 3x theater voor € 33,-

De voorstelling valt binnen de actie '3x theater voor € 33,-'. Wil je hier gebruik van maken? Bestel dan kaarten via deze pagina waar uitgelegd staat hoe je dit pakket kunt bestellen.

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Kort daarop werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023. Het Parool noemde haar “een betoverende, ronduit sensationele performer”, De Volkskrant beschreef haar werk als “een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical” en de Theaterkrant schreef: “Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!”.

Nu is daar haar eerste avondvullende voorstelling ‘Wildbloei’, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert Valentina verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages houdt ze met ‘Wildbloei’ haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Credits:
Regie: Stephanie Louwrier
Fotograaf: Aisha Zeijpveld